Motorlu taşıtlarda, aracın işlemesine katkı sağlayan bir elektrik sistemi vardır. Motorlu araçlardaki bu oto elektrik sisteminde akım, negatif uçtan pozitif uca doğru gider. Motorlu araçlardan, hafif ticari olanları ile binek türü otomobillerin akü gerilimi de on iki volttur. Kamyon gibi yük taşıyan arabalar ile orta ve büyük evsaftaki ticari araçlarda akü gerilimi ise binek araçların iki katıdır. Bu tür arabaların akü gerilimi yirmi dört volttur.

Oto Elektrikçisine Duyulan İhtiyaç

Hepsi Yardım olarak adını koyduğumuz internet adresimizi, sizin neye ihtiyaç duyduğunuza bağlı olarak, her tür ihtiyacınızda başvuru adresiniz olarak tasarladık. Bu konuda oldukça iddialıyız. Sorunlarınızın çözümünde, sizin kadar mücadele ettiğimizi göreceksiniz. Samimiyetimiz ve müşteri memnuniyeti merkezli çalışma prensibimiz ile bizlere güveneceğinizden adımız gibi eminiz. Sizlerle dost kala bilmeyi hedefleyen anlayışımızla, oto elektrikçisi ihtiyacınıza da cevap verecek kalitedeyiz.

Motorlu Taşıtlarda Elektrik Sistemi

Motorlu, insan ya da yük taşıyan ve çeşitli büyüklüklerde olan arabaların tümünde, bir elektrik aksamı bulunur. Elektrik sistemi içerisinde de bazı araçlar yer alır. Bunları bilmek önemlidir. Zira aracın arızasının tespiti ve bu arıza için hangi çeşit bir yardım gerekeceği bilinmelidir.

1 – Akü Yani Elektrik Akımını Üreten Batarya, Sistemin Can Damarıdır

Arabanın sistemi tarafından, elektrik enerjisini, kimyasal bir enerji şeklinde depolanan yerdir. Bir döngü halinde çalışır. Kimyasal enerji, elektrik enerjisine dönüşerek arabalar çalışır. Çalışan arabalar da ürettikleri enerjiyi, kimyasal enerji olarak aküde toplarlar. Motor arızası olsa dahi, arabaların ışıkları gibi elektriğe bağlı cihazlarını çalıştırır. Kontağın, arabanın çalışması için çevrildiği o anda, marş motoruna elektrik yollar.

2 – Arabaların Aydınlatma Sistemleri İçerisinde, Lambalar Vardır

Arabaların fren yapması halinde, arkadan gelen araçların fark etmesini sağlayan fren lambaları, elektrik sisteminde yer alır. Sağa ya da sola dönme isteğinin diğer sürücüler tarafından anlaşılmasını sağlayan lambalar da sisteme dahildir. Dörtlü denilen stop lambaları, aracın arıza ya da park halinde durağan vaziyette olduğunu bildiren lambalardır. Farların da sistemin içinde olduğu bilinir.

3 – Marş Sistemi De Elektrikten Beslenir

Motorun çalışması için, sisteme elektrik yükleyen araçtır. Kontağın çevrilip, marşa basma süresi en fazla on beş saniye olmalıdır.

4 – Akü Şarj Sistemi De Sistemle İlgilidir

Motor çalışmaya başlaması ile birlikte aracın gereksinim duyduğu elektriği üretir. Sonrasında da akünün şarj edilmesini sağlar. Arabanız seyir halinde ilerlerken eğer şarj lambası ikaz veriyorsa, hemen Hepsi Yardım ekibimizden yardım talep etmelisiniz.

5 – Ateşleme Sistemi De Elektrik Sisteminde Yer Alan Bir Sistemdir

Motor silindirine hava sıkışır. Yakıt ile oluşturduğu karışımın yakıla bilmesi için bujilerin yüksek voltaj içeren bir kıvılcım üretmesi gerekir. Bu kıvılcımın tetiklemesi ile sıkışan hava ile oluşan yakıt karışımı yanar. Bu sistem de elektrik sisteminin içerisinde bulunur. Ateşleme sorunu olduğunda05045 092 7364 telefon numaramızdan ilk aramanız gereken adres, Hepsi Yardım ekibidir.

HepsiYARDIM.Com, koşulsuz müşteri memnuniyeti ile, tüm Türkiye'de Oto Elektrikçi ve Akü Satış çözüm ortaklarımızla 7/24 365 gün hizmet vermektedir.